10 viktiga skäl att uppgradera från Halogen till LED

(Artikel från TYRI webbplats)

1. Pris

Traditionellt har halogenlampor en lägre prislapp och har ändå gett en rimlig ljusnivå. Den stora nackdelen med halogen är glödlampan; när den går sönder måste du sluta arbeta för att byta ut den och denna stilleståndstid påverkar intäkter och produktivitet negativt. En LED-lampa håller avsevärt mycket längre, ibland hela maskinens livstid. Dessutom drar en LED-lampa mycket mindre energi, vilket minskar driftskostnaderna. Prisskillnaden på LED och halogen återbetalas i genomsnitt inom 24 månader.

2. Effektivitet

LED-lampor drar avsevärt mindre energi än Halogenlampor och minskar därför belastningen på maskinbatteriet. Detta säkerställer att mer kraft är tillgänglig för andra applikationer som GPS, datorer eller mer belysning. Bränslebesparing är också en fördel – med lägre energiåtgång minskas bränsleförbrukningen och driftskostnaderna.

3. Minskat underhåll

LED-lampor en livslängd som oftast motsvarar din maskins livslängd. En bra LED-arbetslampa håller upp till 40.000 timmar. Det innebär att du normalt sett aldrig behöver byta en lampa eller låta maskinen stå still av den anledningen.

4. Flexibel design

Möjligheterna till unik och anpassad design är mycket större med LED än med halogen. För en tillverkare ger det stora möjligheter till unik och estetiskt tilltalande design, utan att ge efterkall på ljuskvalitén. Inom bilindustrin har designade lampor varit en viktig profilbärare i många år. Nu är möjligheten samma för tillverkare av arbetsfordon.

5. Hållbarhet

Vi har redan tidigare sett att LED-lampor håller mycket längre än halogenlampor eller HID-lampor, eftersom de inte innehåller glödtrådar eller andra bräckliga komponenter. LED är alltså det perfekta valet för tuffa arbetsförhållanden med vibrationer, tuff terräng, smuts och temperaturväxlingar.

6. Ljusfördelning

TYRI LED är tillgängliga med en mängd olika linsvarianter/linsmönster för att projicera ljuset där det behövs; det säkerställer att rätt mängd ljus levereras på rätt plats och att man undviker att blända de som arbetar runt maskinen och andra operatörer.

7. Miljövänligt

TYRI använder kvalitetsmaterial, vilket gör att lamporna efter sin livstid kan demonteras och återvinnas. Allt vårt eget elektronikavfall mals ner och återvinningsbara metaller utvinns.

8. Minskad trötthet i ögonen

LED-arbetsbelysning, designad av TYRI, avger vanligtvis ett ljus med 5700 ° K färgtemperatur. Detta är nära färgspektrumet för middagssolen och gör att det mänskliga ögat kan fungera och se föremål bättre.

9. Snabbare uppvärmning

LED-lampor når driftstemperatur mycket snabbare än traditionella glödlampor och är därför mer effektiva. De arbetar också vid en mycket lägre temperatur än halogen så att effektiviteten ökar även här.

10. Testat i TYRI Test Lab

TYRI-lampor fungerar även i de tuffaste av miljöer. De genomgår noggranna tester i TYRI Test Lab för att säkerställa att de klarar påfrestningar som vibration, damm, temperaturväxlingar, fukt och rost. Testerna sker enligt gällande teststandarder, men ofta på en tuffare nivå än hos andra tillverkare.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *