Så blev Swedigger en av branschens största influencer

Kristofer Clegg har i princip från födseln varit intresserad av motorer, maskiner och sådant som brummar. Hans amerikanske morfar var jordbrukare, lika så hans svenska pappa och farfar. Därför är intresset för maskiner inte så överraskande och att yrkesvalet längre fram i livet skulle bli något med maskiner var tidigt givet.

– Jag har alltid gillat maskiner av alla slag, men hjulgrävaren ligger lite extra varmt om hjärtat. Det är nog min kreativa sida som får utlopp här, att skapa något och se resultatet av arbetet. Men att jag skulle bli influenser var mer av en slump. Jag har alltid läst mycket om maskiner och följt andra som lagt upp bilder. När min arbetsgivare skulle utöka maskinparken ville jag dela med mig av det och den nya maskinen – där började resan för sex år sedan, säger Kristofer Clegg.

Idag har Kristofers konto @Swedigger närmare 12 000 följare på Instagram och är en av Sveriges största maskininfluencer. Att han var tidigt ute med att posta rörliga bilder tror han är en av sakerna som gjorde att kontot växte så snabbt.

– Kvalitet är viktigt för mig både i mitt arbete och på mina sociala konton. Jag var tidigt ute med att filma och lägga upp rörligt material på Instagram, något jag tror uppskattades. Samtidigt lägger jag mycket tid på att ta bra bilder, inte bara dokumentera min dag utan att faktiskt försöka göra det så snyggt som jag kan. Det tar mycket tid men för mig är det en hobby som jag verkligen gillar, säger Kristofer.

Bild: Swediggers Liebherr 914 compact är utrustad med 17 st TYRI LED Work Lights 1010

I sitt arbete kör Swedigger en Liebherr 914 compact och det har inte snålats med extrautrustning. Självklart är all belysning från TYRI. Dessutom är den lackad i klarblått så det är svårt att inte höja på ögonbrynen när man ser den. Den ser lyxig, kaxig och riktigt rå ut när den kommer, men med Kristofer vid spakarna är den ett precisionsverktyg. Därför är det självklart för Kristofer att av sig skorna när han går in i hytten och väl där inne är det välstädat och ordning på allt.

– Det är klart att det ska vara fint på ens arbetsplats. Här sitter jag många timmar varje dag och då vill man ha det så bra som möjligt. Extrautrustningen är väl både för att öka säkerheten och prestandan – men såklart för att det ser snyggt ut också.

Kort om Kristofer Clegg:

Amerikanskinspirerad pappa som älskar alla former av grillning, gärna revben på den nya gasgrillen. Han har en kreativ ådra som helst gör sig uttryck i bilder och film. Som bruksbil kör Kristofer en Chevrolet Silverado med 600 hk – även den fullutrustad och givetvis med ett riktigt rejält TYRI-belysningssystem.

LÄNK-> Följ @Swedigger på Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *