TYRI stärker eftermarknaden med kunskap och engagemang i Sverige – Startar TYRI Distribution

TYRI Sverige vill komma närmare sin eftermarknad och lanserar nu TYRI Distribution tillsammans med Rikard Forsgård, tidigare ansvarig för R-TEK/TYRI Norge, och Per Wallgren, tidigare säljare för TYRI Sverige. Bolaget, som samägs av TYRI, Rikard och Per, ska vara en TYRI-specialist för återförsäljare och slutkunder, med kunskap, erfarenhet och snabb service i fokus.

TYRI har sitt huvudsakliga fokus på produktutveckling, produktion och internationell försäljning till OEM (Original Equipment Manufacturer) – tillverkare av tunga fordon inom sektorer så som anläggning, jordbruk, skogsbruk, gruvor och materialhantering. Många gånger handlar det om långsiktiga samarbeten med stora volymer när tillverkare väljer att utrusta sina fordonsserier med TYRIs belysning. Forsning och utveckling är då en viktig del i den progressen och med TYRI Distribution ska den kunskapen och erfarenheten nu även kunna nå såväl återförsäljare av TYRIs produkter som slutkunderna.

Rikard och Per har lång erfarenhet från TYRIs verksamhet. Rickard med närmare 20 år som ansvarig på den norska marknaden och Per som säljare i Sverige. Den kunskapen och expertisen kan nu enklare nå de som är närmast produkterna – återförsäljarna och slutkunderna. De kommer vara ute hos kunderna, utbilda, visa och hjälpa till för att alla ska kunna använda TYRIs produkter på bästa sätt.
– Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att ta hand om eftermarknaden i Sverige och stötta den på alla sätt vi kan. Att slutkunden och våra återförsäljare har rätt kunskap och förutsättningar för att använda och beskriva våra produkter är avgörande för såväl kundnöjdhet som för TYRIs fortsatta utveckling, säger Rikard Forsgård.

Med ett eget lager i Sveg, där huvudkontoret kommer att ligga, kommer TYRI Distribution alltid att ha möjlighet att förse kunder med mindre volymer och tillbehör som kan behövas för att montera lamporna på ett bra sätt.
– Vi vill att det ska vara enkelt och att det ska gå snabbt med TYRI Distribution. Med vårt lager som geografiskt har ett strategiskt bra läge kommer vi kunna leverera till hela Sverige på bara ett dygn. Det tillsammans med att vi kan de flesta maskinerna på marknaden och vad som krävs belysningsmässigt för olika modeller, gör att jag hoppas vi blir en bra samarbetspartner för de som vill lära sig mer om belysning och få rätt TYRI-produkter utifrån behov, säger Per Wallgren.

Eftermarknaden är viktigt för TYRI. Därför vill man komplettera andra återförsäljare med TYRI-specialister som hjälper dem och slutkunderna och sprida kunskap om TYRI:s nya produkter och utvecklingen inom belysning för anläggningsmaskiner av olika slag. Det är i den här dialogen man kommer nära verksamheten och får kunskap om hur produkterna används, vad som kan förbättras och se framtidens behov.
– Vi ser TYRI Distribution som en viktig länk åt båda hållen. Att vi kan ha experter ute på marknaden som kan hjälpa såväl återförsäljarna som slutkunderna är viktigt för att sprida kunskap om TYRI och hur man bäst använder våra produkter utifrån verksamhet. Men det är också viktigt för oss som bolag att komma så nära marknaden som möjligt och förstå våra slutkunder så vi kan fortsätta att vara branschledande på innovativa belysningslösningar, säger Martin Karlberg vd på TYRI.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *