En extra tia per dag – ger enorma fördelar*

För företag som investerar i tunga maskiner räknas varje beslut när det gäller att förbättra prestanda, effektivitet och säkerhet. Det är även viktigt att de eftertraktade förarna har en bra arbetsmiljö som de är nöjda med. En förbättring som, med små insatser, kan ge stora effekter är att investera i en riktigt bra arbetsbelysning.

TYRI som är världsledande inom arbetsbelysning presenterar nu INTELLilight som revolutionerar hela detta område. Ett belysningssystem som är flexibelt på många olika sätt. Lamporna styrs via en app eller fjärrkontroll och kan fritt dimmas, ändra färgtemperatur och fritt grupperas/omgrupperas. Styrningen sker via ett trådlöst och stabilt nätverk som gör att inga extra kablar behövs. Och detta är bara början på en revolution där belysningen blir alltmer automatiserad med sensorer och andra intelligenta lösningar.
Låt oss titta på fördelarna med att uppgradera din maskin med INTELLilight och hur en extra tia om dagen kan leda till en mängd fördelar och ökad vinst.

Förbättrad säkerhet, arbetsmiljö och ekonomi med INTELLilight:
Maximera din investering: Att köpa ny maskin är en stor investering. Varje beslut som kan öka effekten av den investeringen är väl värd att undersöka. INTELLilight erbjuder en stor möjlighet att förbättra såväl säkerhet, arbetsmiljö som produktivitet.

Högre säkerhet: Att arbeta i mörker är svårt och riskfyllt och det är av största vikt att förbättra belysningen för att minska risken för olyckor. Då INTELLilight kan anpassas efter yttre förutsättningar som mörker, snö, rök eller dimma skapas avsevärt bättre förutsättningar för en högre säkerhet. Dessutom finns olika lösningar som minskar risken för bländning både för föraren och för de som arbetar runt maskinen.
Bättre arbetsmiljö: Det är idag en viktig konkurrensfördel att behålla bra maskinförare. Ett kostnadseffektivt sätt är att erbjuda god arbetsmiljö och bra arbetsverktyg. Då föraren med INTELLilight kan anpassa sin arbetsbelysning på ett personligt sätt genom att fritt dimma, välja färgtemperatur och gruppera/omgruppera lampor så kan hen styra ljuset efter yttre förutsättningar för bästa sikt och minskad trötthet. Dessutom har olika förare olika syn och olika personliga önskemål. Nu kan varje förare få just den belysning hen önskar. Det finns bra exempel på förare som exempelvis blivit av med mångårig huvudvärk efter att ha bytt till INTELLilight.

Fler arbetstimmar och högre effektivitet: Med INTELLilights smarta belysningslösning ökar antalet timmar förarna kan jobba i mörker, snö, rök eller dimma. Maskinen kan utnyttjas en större del av dygnet utan att riskera varken kvalitet eller säkerhet.

* Vår beräkning:
Det blir svårt att göra en exakt kalkyl då maskiner kostar olika mycket och då en standardbelysning på en maskin också kan variera mycket i pris och kvalitet. Vår beräkning baseras på att en ny maskin i inköp kostar mellan 2-3.000.000 kronor och att den i detta grundutförande är utrustad med en bra grundbelysning. Att uppgradera denna grundbelysning till INTELLilight har vi uppskattat 20-30.000 kronor extra. Denna extra procent i investering bör via lån eller leasing kosta ungefär en tia extra om dagen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *